Vernevelaar kopen: Híer moet u op letten

Een vernevelaar kopen is een goed idee. Het helpt bij luchtwegklachten en geeft verbluffende resultaten. Van symptoomverlichting tot in sommige gevallen zelfs het afbouwen van medicatie. Toch geeft niet iedere vernevelaar goede resultaten. Om er zeker van te zijn dat u daadwerkelijk geholpen wordt, moet u een kwalitief goede vernevelaar kiezen. Dat kan lastig zijn want waar moet u dan allemaal op letten? We hebben het hieronder voor u uitgelegd.

Deeltjesgrootte

De deeltjesgrootte zegt iets over de fijnheid van de nevel. Dit getal wordt uitgedrukt in MMAD. Dit staat voor Median Mass Aerodynamic Diameter. Voor een goede vernevelaar moet dit getal minimaal kleiner of gelijk zijn aan 4,0 micrometer (μm) Dit is: < 4,0 μm. 

Heel veel vernevelaars die verkocht worden hebben vaak een MMAD waarde groter dan 5, als ze al aangeven hoe hoog de MMAD is. De werking en het effect dat het op uw lichaam heeft is bij de verschillende waardes heel anders. Daarom is het goed om te weten: hoe kleiner het MMAD getal, hoe fijner de nevel. Hoe fijner de nevel, hoe dieper het in de longen kan komen. Maar ook hoe meer contactoppervlak er is en het dus intensiever werkt. Als advies geven we daarom een waarde van minimaal 4,0 μm aan.

vernevelaar kopen checklist deeltjesgrootte, debiet, duurzaamheid en druk

Druk

De druk van het apparaat zegt iets over de kracht. In het geval van de vernevelaar wordt deze kracht gebruikt om de fysiologische zoutoplossing om te zetten in nevel. De eenheid van druk wordt aangegeven met bar. Voor een goede vernevelaar is de druk groter dan 1,3 bar. Dat is > 1,3 bar. Daarmee is er dus voldoende vermogen in de vernevelaar om de zoutoplossing in nevel om te zetten. Is de druk te laag? Dan heeft de vernevelaar niet genoeg kracht. De nevel kan dan niet zo fijn worden en er wordt niet genoeg nevel gemaakt

vernevelaar-kopen-iedereen-lucht-vernevelaar-specialist

Debiet

Debiet geeft een indicatie van de hoeveelheid nevel die gedurende een bepaalde tijd uit de nevelslang komt. Bij de vernevelaar wordt dit vaak uitgedrukt in liters per minuut (l/min) Het geeft dus aan hoeveel liter nevel er per minuut wordt geproduceerd. Dit is belangrijk omdat dit bepaalt hoe veel nevel u binnen krijgt. Zo heeft de Delphinus bijvoorbeeld een debietwaarde van 10 liter per minuut (l/min) en de Hospineb én Wineb GO zelfs 14 liter per minuut (l/min). Kortom: Hoe hoger het debiet hoe beter.

Duurzaam: lange levensduur

Een goede vernevelaar is fijn. Als uw vernevelaar voldoet aan diverse kwaliteitsstandaarden is het daarnaast ook prettig als de vernevelaar lang mee gaat. Het is niet wenselijk om iedere paar maanden een nieuwe vernevelaar te moeten kopen. Een goede vernevelaar gaat daarom ook lang mee. De vernevelaars van Iedereen Lucht worden geleverd door Flaem Nuova. Zij leveren al meer dan 55 jaar kwalitatief hoogwaardige vernevelaars en accessoires. Daarnaast testen, onderzoeken en ontwikkelen ze continu. Ieder model is daarnaast ook door Tüv Rheinland getest op werking, fijnheid van nevel en duurzaamheid. Daarmee is kwaliteit gegarandeerd. Onze klanten merken dit ook. De vernevelaars gaan langdurig mee.

Persoonlijke wensen bij een vernevelaar kopen

Ze zeggen niet voor niks: zoveel mensen zoveel wensen. Naast technische aspecten zijn ook persoonlijke wensen van belang bij de keuze van een vernevelaar. Iedere situatie is anders en daarom past het ene product wellicht beter bij u dan een andere. Onderdelen die u naast kwaliteit ook mee kunt nemen zijn bijvoorbeeld draagbaarheid, het geluidsniveau of speciaal voor kinderen. We hebben een keuzeschema gemaakt om u te helpen. Wilt u meer informatie over een specifieke vernevelaar? We stemmen het altijd op uw situatie af.

Vernevelaar kopen_persoonlijke wensen

Waar vindt u de specificaties van een vernevelaar?

Het valt u misschien op dat het vaak moeilijk om de specificaties van een vernevelaar te vinden. Dat is al een verkeerd signaal. Als de vernevelaar een goede waarde zou hebben, zou dit niet verstopt hoeven worden. Grote kans dat de vernevelaar kwalitatief niet goed is. En daarmee bent u dus niet geholpen.

Vernevelaar kopen: de 4 D’s

Staat u op het punt om een vernevelaar aan te schaffen? Gebruik dan onderstaande checklist om de kwaliteit van de vernevelaar te controleren.

  1. Deeltjesgrootte: MMAD minimaal < 3,8 um of kleiner
  2. Druk: minimaal 1,3 bar
  3. Debiet: richtlijn rond de 10 liter per minuut (l/min)
  4. Duurzaam: lange levensduur

Dé combinatie voor een goede vernevelaar ziet er als volgt uit:

Fijne nevel + hoge druk + hoge debietwaarde + lange levensduur = een betrouwbare vernevelaar.

vernevelaar webshop

Wilt u graag meer informatie bij uw aanschaf van een vernevelaar of wilt u graag hulp bij de beste keuze voor uw klachten? Neem dan gerust contact met ons op, we staan altijd klaar met persoonlijk advies. Laat een bericht achter via het contactformulier, stuur een mail naar info@iedereenlucht.nl of bel ons op 0(031)6 83914392.