Pollendruk: Pollen en hooikoorts klachten

De pollendruk neemt toe, dat vertelde William Huizinga, onze weerman bij RTL. Voor veel mensen is dit vervelend nieuws. Pollen en hooikoorts klachten kunnen een (ernstige) allergische reactie veroorzaken. Vernevelen met fysiologisch zout kan ontzettend helpen om hooikoorts klachten te beperken en verlichten. Wat is precies het nut van vernevelen bij pollen en allergie?

Wat is Pollendruk?

Pollendruk zegt iets over de hoeveelheid pollen in de lucht. Wanneer er sprake is van een hoge pollendruk betekent dit dat er een grote hoeveelheid pollen in de lucht aanwezig is. Dit kan zorgen voor vervelende klachten als niezen, traanogen en benauwdheid. Last van pollen en het ontstaan van een allergische reactie is ook wel bekend als hooikoorts. Dit is een reactie die ontstaat in en rondom de luchtwegen na het inademen van rondzwevende pollen, ook wel stuifmeel genoemd.

Pollen en hooikoorts klachten Iedereen Lucht Vernevelaars
Pollen zorgen voor hooikoorts klachten en allergische reactie

Hooikoorts klachten verminderen bij pollen en allergie

Veelgebruikte middelen om hooikoortsklachten te beperken zijn bijvoorbeeld neusspray, oogdruppels of tabletten. Een minder bekend hulpmiddel is de vernevelaar. Een gemiste kans want vernevelen met fysiologisch zout kan veel verlichting bieden. Nog een bijkomend voordeel: vernevelen heeft geen bijwerkingen, in tegenstelling tot het gebruik van medicatie of middelen die zorgen voor een neussprayverslaving.

Het nut van vernevelen bij hooikoorts klachten

Vernevelen zorgt ervoor dat de balans in het lichaam wordt hersteld. Bij (luchtweg)klachten is er namelijk een disbalans in het slijmvlies. Dit wordt veroorzaakt voor de microscopisch kleine deeltjes van de pollen die in het luchtwegstelsel terecht komen. Het lichaam, specifieker: de slijmvliezen, signaleren dit. Het wordt niet herkend als lichaamseigen. Als reactie op deze ”vreemde” stoffen vormt een allergische reactie. Wanneer u vernevelt sluiten de fijne neveldeeltjes zich om de ”indringers”. De trilhaartjes kunnen deze indringers daarna makkelijker afvoeren waardoor de klachten verminderen.

Beste vernevelaar bij veel pollen

Met de keuze van de juiste vernevelaar kunnen hooikoortsklachten worden verminderd. Zelfs bij chronische allergische reacties kan een vernevelaar een groot verschil maken. Belangrijk is hierbij de keuze voor een goede vernevelaar. Eén van de belangrijke punten bij de keuze van een goede vernevelaar is de deeltjesgrootte. Dit bepaalt in grote mate de werking van het vernevelen. Hoe fijner de nevel hoe beter het resultaat. De nevelgrootte wordt aangegeven in micrometer (µm). Voor een goed werkende vernevelaar moet dit getal 4 zijn of kleiner. Daarnaast speelt mee hoeveel nevel per minuut beschikbaar komt en onder welke druk dit naar buiten komt. De vernevelaars van Iedereen Lucht zijn van hoge kwaliteit en voldoen dan ook ruim aan deze norm. Heeft u vragen over uw vernevelaar of over welke vernevelaar het beste bij u past? Bekijk ons keuzeschema of neemt gerust contact met ons op.

vernevelaar webshop