Accessoires

Onze vernevelaars gaan jaren mee, maar door gebruik ervan krijgen met name de accessoires gebruikssporen. Hierdoor kunnen ongewenste bacteriën en virussen zich helaas makkelijker aan de hulpmiddelen gaan hechten.

Wij adviseren u dan ook om de accessoires van uw vernevelaar regelmatig te controleren en vervangen.
Wanneer u dagelijks vernevelt, dan vervangt u de accessoires het beste ongeveer ieder half jaar.

Vernevelmaskers en vloeistofhouders

Vernevelmaskers kunnen goed schoon gehouden worden dankzij de hygiëne box. De vernevelmaskers gaan een lange mee. Toch kunt u uw maskers tussentijds vervangen. Wanneer u merkt dat het masker verkleurt of minder flexibel wordt, is deze aan vervanging toe.

accessoires vernevelmaskers

Voor een optimale werking is het verstandig accessoires als vloeistofhouders goed te blijven controleren op gebruikssporen. Check de vloeistofhouder bijvoorbeeld bij ieder gebruik opnieuw of prik er een vaste datum en tijd per week/maand voor.

accessoires Vloeistofhouder

Filters, luchtslangen en vernevelslangen

Als u vernevelt in een stoffige ruimte, dan adviseren we u ook om iedere maand het filter bij de compressorvernevelaar na te kijken. Is deze niet meer wit, maar heeft het een bruinige of gelige gloed? Dan is dit filter toe aan vervanging!

PE-PET filters

Wanneer u het filter vervangt, is het ook aan te raden om de luchtslang te vervangen. Door de luchtslang gaat enkel lucht. Vies wordt het dus niet. Voor het optimaal functioneren van uw vernevelaar adviseren wij dus toch om het tegelijkertijd met de filters te vervangen.

Luchtslang 2 meter - Wineb Basic

De nevel die door de vernevelaar geproduceerd wordt gaat door de vernevelslang. Dat is dus anders dan een luchtslang. Door de luchtslang gaat enkel lucht en blijft droog. De vernevelslang wordt echter wel vochtig. De slang kunt u goed reinigen met de hygiëne box. Vervang de vernevelslang wel bij verkleuring. Vaak kunt u aan de vernevelslang goed zien wanneer deze aan vervanging toe is.

De vernevelslang komt alleen voor bij de Universal Plus vernevelaar.

Vernevelslang Universal Plus

Onmisbare accessoires: Hygiëne box & fysiologisch zout

Voor accessoires geldt: houd ze goed schoon. Gelukkig hebben we een eenvoudige en effectieve oplossing: de hygiëne box! Makkelijk, snel en zéér grondige reiniging. Dankzij de speciale coating binnenin reinigt het tot 99,99%.

accessoires hygiëne box

Ook fysiologisch zout is één van de belangrijke componenten die vernevelen zo effectief maakt. De juiste verhouding zout en water. Handig: in een doosje zitten 10 ampullen (plastic buisje met vloeistof) van ieder 5 mililiter. Dat is precies de hoeveelheid die u nodig heeft voor een vernevelsessie.

fysiologisch zout

Overige accessoires

De neusdouche kunt u gebruiken om verstopte neusholtes schoon te spoelen. Dat lucht op! En handig: geen geknoei met water.

accessoires Neusdouche rhino clear

De oplaadbare accu voor de Wineb Go dient apart besteld worden. Alleen als het uitdrukkelijk vermeld staat dat de accu bijgeleverd wordt, is extra bestellen niet nodig. De levensduur van deze oplaadbare accu is groot. Wanneer u de gebruikshandleiding goed opvolgt, heeft u namelijk jarenlang plezier van deze oplaadbare accu.

accu_wiNeb-Go

Meer informatie

Wilt u meer advies over accessoires van vernevelaars en het gebruik en de vervanging ervan? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen u graag verder. We zijn telefonisch bereikbaar via 0(031)6 83914392  of via de mail op info@iedereenlucht.nl. Ook kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier

Accessoires voor vernevelaar kopen bij de vernevelaar en inhalator specialist. Professionele vernevelaars voor iedereen

Op zoek naar welke vernevelaar het beste bij uw situatie past? Bekijk dan onze keuzehulp.
Meer informatie over vernevelen? Lees dan alles in onze blogs!