Benauwdheid en longproblemen

Veel mensen gebruiken een vernevelaar om klachten van benauwdheid en longproblemen te verlichten. Zo gaan onze klanten veelal COPD en astma te lijf met onze vernevelaar. Vernevelen helpt direct bij de oorzaken van benauwdheid!

Hoe voelt benauwd zijn eigenlijk? Voor gezonde mensen is benauwdheid te vergelijken met ademhalen door een rietje. Stel u voor dat u de hele dag door een rietje moet ademen… niet te doen! Soms worden mensen zelfs angstig van het benauwde gevoel.

Oorzaken van benauwdheid

Het is ten eerste goed om te weten waar uw benauwdheidsgevoel vandaan komt. Zo kunt u de juiste behandeling bepalen.

U kunt bijvoorbeeld last hebben van COPD of astma. Patiënten hebben minder goed functionerende longen, waardoor ademen veel moeite en energie kost. Als u bedenkt dat ieder mens zo’n 23.000 keer per dag ademt, zult u zich in kunnen denken hoe zwaar COPD- en astmapatiënten het hebben.

Maar ook infecties aan uw luchtwegen, nauwer wordende luchtwegen, overtollig slijm en spiertracties van longblaasjes zorgen voor een benauwd gevoel.

Factoren die het benauwdheidsgevoel verergeren zijn weersomstandigheden en allergieën.

benauwdheid en hoesten

Klachten van benauwdheid aanpakken

Helaas is er vaak weinig te doen aan minder goed functionerende longen. Wat u wel kunt doen, is het verlichten van benauwdheidsklachten.

Vernevelen met fysiologisch zout gaat benauwdheid tegen. Denkt u maar aan stomen met water en keukenzout. Alleen is vernevelen effectiever en helpt het u nog sneller van uw benauwdheid af. Het schept verlichting in uw hoofd en brengt uw luchtwegen weer tot rust.

U kunt zo vaak als uw wilt vernevelen met fysiologisch zout. Ook kunt u het doen naast bestaande medicatie.

Jonge kinderen en benauwdheid

Is uw kind benauwd of vaak verkouden? Dan helpt vernevelen ook! Het is makkelijker dan stomen, aangezien dat vaak te heet of onhandig is voor uw kind. Speciaal voor kinderen ontwikkelden wij de Ladybug, een vernevelaar die vernevelen bij kinderen nóg makkelijker maakt.

Lees meer: Vernevelen voor kinderen en baby’s

benauwdheid webshop vernevelaars