Zoutnevel voor artiesten

Zoutnevel beschermt stem van artiesten en beroepssprekers!

De stem is het belangrijkste instrument voor artiesten. Een slecht optreden of helemaal geen optreden is een ramp. Iedere zanger(es) zal er alles aan doen om stemproblemen te voorkomen. Er zijn veel middeltjes op de markt en vele artiesten hebben hun eigen manieren om infecties te voorkomen en hun stem goed te houden. Maar lang niet alles werkt. De zoutnevel echter wel. Het biedt namelijk belangrijke bescherming van de stem. Daarmee beschermt zoutnevel de stem van artiesten en beroepssprekers effectief.

zoutnevel beschermt stem artiesten, stembehoud dankzij vernevelen met fysiologisch zout.

Onderzoek naar bescherming van zoutnevel voor de stem van artiesten

Al geruime tijd bevelen bekende KNO-artsen artiesten met stemproblemen aan om te vernevelen met fysiologisch zout. Vanuit best-practice zijn goede ervaringen hiermee opgedaan. Recent is echter onderzoek gedaan en het  effect bewezen van de zoutnevel, het vernevelen met fysiologisch zout [1].

De studie bestond uit een test bij klassiek geschoolde beroepszangers die eerst 15 minuten lang droge lucht inademden. Te vergelijken met situaties waarin artiesten hun werk dagelijks moeten doen. Direct daarna zingen kon alleen door te forceren. Vervolgens werden 3 groepen 2 uur lang gevolgd. Een groep kreeg niets, 1 groep werd verneveld met alleen water en een groep werd verneveld met fysiologisch zout. Daarna moesten ze gaan zingen en aangeven hoeveel moeite dit kostte. Dit onderzoek is op diverse dagen en ook op verschillende momenten van een dag herhaald. Al deze gegevens zijn verzameld en verwerkt tot een totaal-score.

Vernevelen bij stemproblemen de oplossing voor artiesten, beroepssprekers, zangers en zangeressen

Zoutnevel werkt langdurig

Uit de grafiek blijkt helder dat er een opvallend verschil is tussen het vernevelen met fysiologisch zout en niets doen of vernevelen met gewoon water. Ook werd duidelijk dat de artiesten veel sneller herstelden naar hun oude niveau. Na 2 uur zelfs beter dan ervoor. De conclusie is helder: vernevelen met fysiologisch zout is een  eenvoudige, goedkope en zeer effectieve manier om de stem te beschermen, ook gedurende langere tijd.  Zonder bijwerkingen!

De beste vernevelaar voor artiesten en beroepssprekers

Zoutnevel is dus een bijzonder goede manier om de stem te beschermen en in optimale conditie te houden. Om dit te kunnen bereiken is het daarom zeer belangrijk om de juiste vernevelaar te kiezen.  Met de goede specificaties, bewezen resultaten en een betrouwbare, langdurige werking. Dit kan soms lastig zijn: er zijn veel vernevelaars beschikbaar dus waar moet u op letten? In dit artikel leggen we het uit. Ook handig: ons keuzeschema. Heeft u vragen over de beste vernevelaar voor uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag met persoonlijk advies op maat. 

Tip: draagbare vernevelaar

Bent u veel onderweg voor optredens, congressen of moet u veel reizen? Dat zijn vaak nét die momenten dat er ineens vervelende stemproblemen opspelen: schorre stem, heesheid of een droge keel. De timing kan niet slechter, zeker als het een belangrijke evenement is. Gelukkig is een draagbare vernevelaar dan de perfecte oplossing. Zo is de bescherming van uw stem altijd binnen handbereik. Dat is erg fijn want de luchtkwaliteit onderweg, zoals bijvoorbeeld in het vliegtuig of hotelkamer met airconditioning, kan nog weleens flink tegenvallen. En dat merkt u direct aan uw stem. Bescherm uw stem dus effectief en zo kunt u gerust door naar de volgende show!

zoutnevel beschermt stem artiesten webshop

Zoutnevel beschermt stem artiesten: bron onderzoek

[1] Nebulized Isotonic Saline Versus Water Following a Laryngeal Desiccation Challenge in Classically Trained Sopranos. Kristine Tanner, Nelson Roy, Ray M. Merrill, Faye Muntz, Daniel R. Houtz, Cara Sauder, Mark Elstad, and Julie Wright-Costa. Journal of  Speech Lang Hear Res 2010;53;1555-1566; originally published online Aug 2010,