Keuzeschema vernevelaars

Via dit keuzeschema wordt het makkelijker voor u om de keuze te maken welke vernevelaar geschikt is voor u.

1. Gaat het ademhalen zelf moeizaam (bijvoorbeeld als gevolg van een spierziekte of bij hele jonge kinderen)?

Nee (naar vraag 2)
Ja (naar vraag 3)

Voor het meest zware werk is de Hospineb de meest geschikte vernevelaar. Veruit de krachtigste compressorvernevelaar en daardoor ook nog een hele fijne nevel.

Net zo duurzaam, iets minder krachtig, maar ook heel betrouwbaar is de Delphinus. Een iets goedkopere keuze met dezelfde krachtige werking.

2. Wilt u een vernevelaar die stil zijn werk doet?
Nee (naar vraag 3)
Ja: kies Universal Plus, de ultrasone vernevelaar. De vernevelaar met de meest fijne micronevel (gemiddeld 1,9 µm! en komt dus echt overal), heel stil, zeer compact (vernevelaar is zo groot als een vrouwenhand), zeer gebruikersvriendelijk en zeer makkelijk schoon te houden. De Universal Plus is niet bedoeld om jarenlang zeer frequent enkele keren per dag mee te vernevelen. Daarvoor is de ultrasone techniek te gevoelig. U kunt makkelijk 2000x vernevelen.

Ja: kies Smarty, de MESH-vernevelaar. Zeer stil, compact, licht en makkelijk draagbaar. Voldoet aan de eis voor fijne nevel. Werkt op AA-batterijen en heeft verwisselbare onderdelen zodat bij onderhoud niet de gehele vernevelaar vervangen hoeft te worden. Eén van de beste MESH-vernevelaars ter wereld.

Wilt u nog frequenter nevelen ga dan door naar vraag 3.

3. Wilt u op elke plek kunnen vernevelen, dus ook zonder stopcontact?
Nee (naar vraag 4)
Ja: kies Wineb Go in witte of zwarte uitvoering, de draagbare complete vernevelaar met oplaadbare accu. Functioneert ook zonder accu op alle voltages en wordt standaard geleverd met een snoer passend op de sigarettenaansteker in de auto. Met de speciaal ontwikkelde, oplaadbare accu (apart te bestellen) is dit de krachtigste mobiele vernevelaar met de meest fijne micronevel-productie die op dit moment beschikbaar is.

4. Is de gebruiker een kind of baby?
Nee (naar vraag 5)
Ja: kies de LadyBug, speciaal gemaakt voor nog niet volgroeide longen. Biedt ondersteuning door een iets hogere druk (2,2 bar) en wordt geleverd met een apart hulpmiddel om loszittend slijm in de neus(-holte) alvast uit te zuigen. Ook uitstekend geschikt wanneer sprake is van pseudo-kroep.

5. Als u bij deze vraag terecht bent gekomen kunt u kiezen uit 5 verschillende compressor-vernevelaars:

  1. Neb-Aid: de goedkoopste vernevelaar met prima prestaties. Bij ons het basismodel maar in andere landen vaak het standaardmodel. Biedt ondersteuning (1,5 bar) en levert een nevel die klein genoeg is (meer dan 70% is kleiner dan 4 µm).
  2. Delphinus: geeft veel ondersteuning bij moeizamere ademhaling (tot 2,5 bar!) en is daarmee zeer krachtig, maar door deze kracht is deze ook luidruchtiger dan de Neb Aid (56 dB, te vergelijken met een Senseo-apparaat die al enige tijd z’n werk doet
  3. Hospineb: is de krachtigste compressorvernevelaar (tot 3,5 bar!!) maar daarmee ook de luidruchtigste (57 dB). In combinatie met de fijne nevel (2,8 µm) geschikt voor de meest zware toepassingen. De krachtpatser in het assortiment.
  4. Profineb: minder geluid dan overige compressor-vernevelaars, bijna net zo’n fijne nevel (2,2 µm) als een ultrasone vernevelaar en toch ondersteuning bij moeizamere ademhaling (tot 1,7 bar). Technisch gelijk aan de Wineb Go, maar niet voorzien van de mogelijkheid van een accu en geen 12-volt auto-aansluiting.
  5. Wineb Basic: technisch identiek aan de Profineb, maar zal uit het assortiment gaan: zolang de voorraad strekt kunt u dit uitstekende apparaat nog verkrijgen.

Bovenstaande vragen en antwoorden geven een eerste indruk welke vernevelaar het beste bij u past. Heeft u vragen die hierboven niet aan bod komen, aarzel dan niet om contact op te nemen.

E:      info@iedereenlucht.nl
T:      085-0020845