Allergie en hooikoorts

Met zout vernevelen geeft veel minder allergische klachten!

Heeft u hooikoorts, een allergie in de luchtwegen of Rhinitis? Bent u allergisch voor katten, bomen/struiken of de Ambrosia plant? Want dan kan vernevelen met fysiologisch zout voor u een uitkomst zijn.

Hoe ontstaat allergie?

Een allergische reactie uit zich op veel verschillende manieren.

Naast uitslag en irritatie heeft men in veel gevallen ook last van een verstopte neus, tranende ogen, volgelopen holtes en bijholtes of een overproductie van slijm in de luchtwegen.

De reactie op de allergie ontstaat omdat de natuurlijke bescherming van onze luchtwegen, de slijmvliezen, reageren op de binnenkomende allergenen. Deze stoffen worden gevangen door de trilhaartjes die met miljoenen in de slijmvliezen zitten. Deze ‘vreemde’ stoffen zorgen ervoor dat het slijmvlies reageert.

Zoutnevel tegen Ambrosia

Wat te doen?

Wanneer allergie/hooikoorts geconstateerd wordt hoeft men niet direct eerst naar medicijnen te grijpen. Maar veel mensen doen dat toch. Echter, deze medicijnen hebben vaak vervelende bijwerkingen en treffen niet altijd hun doel.

Zeker bij seizoensgebonden allergie is vernevelen met fysiologisch zout als zelfmedicatie aan te bevelen. Want wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat zelfs chronische allergische reacties verminderen door te vernevelen. Dus hebben we deze onderzoeken voor u vertaald en samengevat. Daarnaast kent fysiologisch zout geen bijwerkingen en wordt het door meerdere wetenschappelijke onderzoeken als een geschikt middel voor zelfmedicatie aangeraden. Geprikkelde slijmvliezen krijgen rust door de zoutnevel.

Hooikoorts

Via verschillende vernevelaars kunt u diverse soorten benauwdheid tegengaan. Of u nou benauwdheid op de borst voelt, of uw keel een beetje dichtzit, fysiologisch zout helpt bij deze symptomen en verlicht u van uw allergieën. Fysiologisch zout helpt bij de volgende symptomen en ziektebeelden:

  • Hooikoorts
  • Allergie voor bomen en struiken
  • Allergie voor Ambrosia plant
  • Benauwdheid en longproblemen
  • Hoesten
  • Verstopte neus

Hoe toe te passen?

Het vernevelen van de fysiologische zoutoplossing is op verschillende manier toe te passen. Voor de bovenste luchtwegen gebruikt u het speciale neusstuk. Voor de onderste luchtwegen kunt u gebruik maken van een mondstuk. Maar met een masker kunt u zelf bepalen welke luchtwegen u wilt behandelen door respectievelijk door de neus of door de mond in te ademen.

Het effect van de verneveling is direct merkbaar, want u merkt dat u meer lucht krijgt. Op de lange termijn verminderen de klachten zodat u beter kunt leven met uw allergie. Wel is het aan te raden om  minimaal 10 minuten per keer te vernevelen, want dan kan de zoutnevel goed contact maken met het slijmvlies.

hooikoorts

Afhankelijk van het soort allergie kunt u de behandeling zo nodig meerdere malen per dag herhalen, want dit is niet schadelijk. De zoutoplossing is een natuurlijke lichaamseigen stof. Hiervan kunt u dus gerust veel vaker gebruiken.

Hooikoorts tip

Heeft u hooikoorts, dan is het voor u belangrijk om tijdig genoeg in het seizoen te beginnen met vernevelen. Op die manier kunt u veel voor zijn. Voor u hebben we de belangrijkste veroorzakers in het jaar op een rijtje gezet: klik hier voor het overzicht van pollen, want dan bent u goed voorbereid. Maar met een vernevelaar in de buurt bent u nog beter voorbereid!

hooikoorts en allergie