Rubriek: Onze klanten over vernevelen

In deze rubriek zijn onze klanten aan het woord en delen ze over hun ervaringen met vernevelen en hoe het hun leven heeft veranderd. Deze keer aan het woord: Loek Suntjens.

”Ik snap niet dat longartsen ons niet voorschrijven om zo’n vernevelapparaat aan te schaffen?! Onbegrijpelijk!”

Loek Suntjens (46 jaar), werkzaam als Interactive Media Designer, heeft sinds 2011 last van zeer ernstige COPD. Wanneer iemand COPD heeft wordt er een inschaling gemaakt volgens zogenaamde GOLD fases. Deze GOLD fases, die lopen van fase 1 tot en met fase 4, geven de ernst aan van de vorm van COPD die iemand heeft. Met de inschaling van de fases wordt het inzichtelijker welke behandeling het beste past bij de situatie en kan er ook een inschatting gemaakt worden over het verdere verloop van de COPD.

Loek heeft longemfyseem GOLD IV (fase 4), met een FEV1 van 25%. Iemand met COPD in fase 4 heeft de meest ernstige vorm van COPD en heeft daarmee zeer veel moeite met ademen, waarbij iemand ook last kan krijgen van het hart. Extreme kortademigheid, longaanvallen en kans op longfalen zijn symptomen die horen bij deze fase.

Al jaren gebruikte Loek het medicijn Prednisolon in de maanden met een R. Dit combineerde hij met de dagelijkse inname van Speriva en Symbycort 400/12. Een aantal jaren geleden was zijn FEV1 nog maar 17%. FEV staat voor Forced Expiratory Volume en geeft de longfunctie aan. Het wordt ook wel de 1-seconde waarde genoemd. Dit percentage geeft de hoeveelheid lucht aan die iemand uitblaast tijdens de eerste seconde van een longfunctietest. Ter vergelijking: een gezond persoon ademt zo tussen de 70% en 90% uit in die eerste seconde van de test. De waarde van 17% Loek was dus zeer ernstig. Zo ernstig zelfs, dat artsen hem op de transplantatielijst wilden zetten voor 2 nieuwe longen.

Door toeval kwam Loek in aanraking met onze ultrasone vernevelaar. Al kort na het gebruik merkte Loek immens verschil. In zijn eigen woorden omschrijft hij het als volgt:

Rubriek Onze klanten over vernevelen

”Het gebruik van de vernevelaar heeft mijn kwaliteit van leven drastisch verbeterd! Mijn luchtwegen zijn veel meer open en schoner dan vroeger, ik heb nog nauwelijks slijm en kan veel beter doorademen hetgeen mijn nachtrust aanzienlijk heeft bevorderd. Ook heb ik géén ontstekingen meer gehad. Verder gebruik ik geen Prednisolon en Antibiotica meer. Dit zou zonder het gebruik van de vernevelaar in deze periode van het jaar ondenkbaar voor mij zijn. Ik snap niet dat longartsen ons niet voorschrijven om zo’n apparaat aan te schaffen?!?!? Onbegrijpelijk! Het voorkomt ziekenhuis opname en onnodig gebruik van zware medicijnpreparaten met de nodige bijwerkingen.”

Loek was ontzettend enthousiast om zijn ervaringen met ons te delen. Hij bood zelfs aan dat eventuele klanten hem ook rechtstreeks mochten mailen. Hij liet ons weten:

”Ik hoop dat u mijn bevindingen als ervaringsdeskundige op uw site kenbaar maakt voor mede lotgenoten zodat ook zij worden overtuigd van het nut van dit apparaatje.”

Herkent u het verhaal van Loek of kent u mensen die ook (ernstige) COPD-klachten hebben? Wilt u graag meer informatie over vernevelaars? We staan graag voor u klaar met persoonlijk advies op maat. Neem daarom gerust contact met ons op.

Bent u benieuwd naar ervaringen van andere gebruikers? Lees hier meer of bekijk gerust onze vernevelaars.

Rubriek: Onze klanten over vernevelen vernevelen iedereen lucht webwinkel

In onze ” Rubriek: Onze klanten over vernevelen ” worden de bijzondere ervaringen van onze gebruikers gedeeld. Heeft u ook een succesverhaal? Stuur ons dan een bericht en wij plaatsen uw verhaal in deze rubriek. Help ons anderen te helpen met de vernevelaar. Stuur uw verhaal naar info@iedereenlucht.nl