Slijm oplossen met vernevelen

Heeft u last van overtollig slijm in uw mond of neus? Bent u verkouden en lijkt het alsof uw hoofd ‘vol’ zit? Los het slijm op en krijg weer een wakker gevoel door te vernevelen! In dit artikel leest u meer over de mogelijkheden van slijm oplossen met vernevelen.

Wat is vernevelen?

Vernevelen is het omzetten van een vloeistof in nevel. Denkt u maar aan kokend heet water waarboven zich stoom vormt. Deze stoom of mist is nevel.

zelf fysiologisch zout maken hooikoorts recept voor fysiologisch zout

De werking van een vernevelaar

Een vernevelaar is een apparaatje dat koude of warme vloeistoffen omzet in nevel. U verbindt aan het apparaatje een aanzetstuk met een slangetje en een mond- en neuskapje. Via het slangetje leidt het apparaat de nevel naar het kapje. U kunt de nevel door middel van het kapje makkelijk inademen.

Voordelen van vernevelen

Vernevelen is een makkelijke manier om vloeibare medicijnen op te nemen. Het biedt dus zeker uitkomst wanneer u moeite heeft met het slikken van medicijnen in pilvorm. Bij ouderen en kinderen kan het slikken van pillen namelijk nogal eens problemen opleveren.

Vernevelen is zeer geschikt voor medicijnen die slijm in uw longen dienen op te lossen. Wanneer u de nevel van het apparaat inademt, komt het medicijn immers direct in uw longen terecht.

zoutoplossing loopneus

Slijmoplossende middelen

Met een vernevelaar kunt u de volgende slijmoplossende middelen makkelijk toedienen:

  • Fysiologisch zout

Fysiologisch zout is een mix van water en zout. De concentratie (de verhouding water/zout) is gelijk aan de concentratie die alle zoogdieren en dus ook mensen in hun lichaam hebben. Gebruik van fysiologisch zout is dus veilig. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk thuis te maken. Het zout zorgt ervoor dat het slijm dunner wordt en zal oplossen. Ook verlicht het hoofdpijn en het ‘volle’ gevoel in uw hoofd. Fysiologisch zout kunt u niet drinken en dient u dus verneveld te worden.

  • Vloeibare medicijnen

Wellicht heeft u medicijnen in vloeibare vorm van uw huisarts gekregen. Met een vernevelaar en een aanzetstuk voor uw neus of uw mond kunt de medicijnen makkelijk innemen. Bovendien is het vernevelen van vloeibare medicijnen effectief, omdat uw medicijn direct tot de probleemplekken in uw longen kunnen doodringen.

Vernevelen bij kriebelhoest slijm oplossen met vernevelen

Stappenplan voor slijm oplossen met vernevelen

Een vernevelaar is erg makkelijk in gebruik. U hoeft het fysiologisch zout of het vloeibare medicijn maar in het bakje van de vernevelaar te doen en het apparaatje doet het werk voor u. Plaats het mondkapje over uw mond en eventueel uw neus. Zet de vernevelaar aan en adem rustig in en uit. U kunt gewoon ademen zoals u dat normaal doet. Vernevel voor ongeveer tien minuten.

Wilt u meer informatie over slijm oplossen met vernevelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag! Stuur ons een bericht via e-mailadres info@iedereenlucht.nl of het contactformulier. U kunt ons ook telefonisch bereiken op nummer tel: 0(031)6 83914392.