6 vragen over vernevelen bij baby’s

Heeft uw baby last van problemen aan de luchtwegen? Overweegt u het gebruik van een vernevelaar om medicijnen toe te dienen? Lees dan dit artikel waarin we zes vragen over vernevelen bij baby’s beantwoorden. Zo gaat u goed voorbereid aan de slag met een vernevelaar!

vernevelen bij baby's

  1. Wat doet een vernevelaar?

Vernevelaars zijn apparaten die vloeistof omzetten in nevel. Onze klanten gebruiken vernevelaars voornamelijk voor het omzetten van vloeibare medicijnen of fysiologisch zout in nevel.

Deze medicijnnevel wordt ingeademd via een mondkapje en/of neuskapje. Ook is het mogelijk om een vernevelaar in een afgesloten ruimte te zetten en de nevel te verspreiden in de lucht.

  1. Waarom vernevelen?

De nevel is vooral makkelijk in te ademen. Dit is fijn voor mensen die moeilijk pillen kunnen doorslikken. Vernevelen is dan ook ideaal voor ouderen en kleine kinderen of baby’s.

Ook komen vernevelde vloeibare medicijnen direct in de luchtwegen terecht. Daar kunnen ze meteen hun werk doen. Deze directe werking is vooral handig voor het innemen van medicijnen tegen ademhalingsproblemen en luchtwegproblemen.

vernevelen bij baby's

  1. Is vernevelen bij baby’s makkelijk?

We gaan hier heel eerlijk over zijn: vernevelen bij baby’s vergt een extra inspanning. Uw baby zal namelijk niet altijd blij zijn met een kapje over zijn/haar neus en mond. Echter, wanneer u zelf rustig blijft en zelfverzekerd handelt dan zal uw baby ook kalm zijn. Omdat medicijnen beter en sneller hun werk kunnen doen, is verneveling slechts weinig en voor een korte periode nodig zijn.

  1. Hoe kan ik verneveling bij mijn baby toepassen?

Bereid ten eerste de medicijnen voor en stel de vernevelaar goed in. Zo start u snel en makkelijk met vernevelen. Leg uw baby vervolgens op de rug of neem hem/haar op schoot. Plaats het kapje rustig over de mond en neus. Zet het apparaat aan en laat uw baby enkele minuten door het apparaat ademen. Maak de vernevelaar naderhand goed schoon.

Eerder schreven we al een uitgebreid stappenplan over de toepassing van vernevelen bij uzelf. Hier kunt u wellicht nog meer tips uit halen.

  1. Hoe maak ik vernevelen bij mijn baby nog makkelijker?

Benader vernevelen als de normaalste zaak van de wereld om uw baby rustig te houden. Praat tegen hem/haar of zing liedjes tijdens het vernevelen. Leid uw baby eventueel af met een boekje of speelgoed. Uw baby zal onze Ladybug-vernevelaar in de vorm van een lieveheersbeestje bijvoorbeeld heel interessant vinden.

Ook kunt u uw baby vooraf al bekend maken met het apparaat en het vernevelen zelf. Doe het vernevelen voor bij uzelf en maak uw baby zo nieuwsgierig. Of laat uw baby spelen met de vernevelaar.

ladybug flaem nuova

  1. Voor welke problemen kan ik vernevelen bij mijn baby?

U kunt een vernevelaar gebruiken voor bijna alle vloeibare medicijnen. Raadpleeg echter altijd eerst uw huisarts of apotheek over het vernevelen van uw specifieke medicijn!

Problemen waarvoor onze klanten met een baby een vernevelaar gebruiken, zijn onder andere ademhalingsproblemen, verkoudheid, luchtwegproblemen, overtollig slijm/snot, niezen, hoesten, astma, benauwdheid, longproblemen, griep…

Vernevelen bij baby's

Uitgebreide informatie over vernevelen bij kinderen vindt u in een eerdere blog en bij Oei, ik groei. Wilt u meer persoonlijke informatie over vernevelen bij baby’s? Neem contact met ons op! We helpen u graag met advies en tips afgestemd op de situatie van uw baby.