Hooikoorts symptomen met kerst, hoe kan dat?

Het klinkt misschien gek maar toch is het zo. Er wordt hooikoorts verwacht rond de kerstperiode. Maar hoe dan dit eigenlijk? Zijn hooikoorts symptomen niet iets voor het voorjaar?

Wanneer je om je heen kijkt zie je het meteen. Er hangt nog veel blad aan de bomen en grotendeels is ook nog eens groen van kleur. Normaal gesproken zouden de meeste bomen en struiken rond deze tijd al veel of al hun blad kwijt zijn. En het blad dat er nog wel hangt is dan niet meer groen maar heeft in plaats daarvan herfstkleuren. En er zijn struiken en kruiden die nog bloeien of zelfs voor een tweede keer in bloei zijn gekomen. 

hooikoorts symptomen door veel pollen in de lucht. Wat te doen bij hooikoortsklachten?

De natuur lijkt op dit moment dus helemaal niet op wat je ervan zou verwachten in november. Hoe kan dat eigenlijk?

Naast de kleur en de hoeveelheid van het blad dat nog op bomen en struiken zit en de bloemen, is er nog iets anders wat merkbaar anders is: de temperatuur. Een bovengemiddeld warme periode. Dat voelt misschien wel fijn, toch zorgt het ook voor andere bijzondere effecten. Juist omdat we de afgelopen periode zulk zacht weer hebben gehad, komen veel grassen, planten, struiken en bomen weer opnieuw tot bloei! De invloed van het weer is erg bepalend voor de bloeiperiode van allerlei grassen, planten, struiken en bomen. Een warmere winter kan ervoor zorgen dat de hooikoortsperiode, eerder begint. Maar in dit geval zich dus bijna herhaalt.

Opnieuw in bloei: veroorzaakt hooikoorts symptomen

In plaats van verdrogen en verdorren gaan de grassen, bomen en planten dus juist opnieuw opbloeien. Zichtbaar komen er weer knopjes en bloemen tevoorschijn. En ook katjes van de hazelaar zijn weer gesignaleerd. En net die katjes staan er zo bekend om dat ze hooikoortsklachten veroorzaken.

Hooikoorts symptomen veroorzaakt door katjes van de hazelaar, stuifmeel, pollen en grassen

Daarnaast is er de afgelopen tijd ook niet veel regen gevallen. Bij vochtig en regenachtig weer spoelen de pollen uit de lucht. Echter, bij warmer weer blijven de pollen in de lucht hangen. Zo worden ze makkelijker verspreid. Daardoor merkt u sneller dat u last krijgt van bekende hooikoortsklachten als een loopneus, traanogen, hoesten of niezen. Bent u recent dus verkouden geweest of heeft u op dit moment last van een verstopte neus? Dan kan dit gewoon wel eens hooikoorts zijn.

Hooikoorts symptomen tijdens kerst?

Er wordt verwacht dat deze lijn zich doorzet. En blijft het de komende periode net zo zacht, dan zullen veel mensen ook met kerst merkbaar meer last hebben van hooikoortsklachten. Dat is ontzettend vervelend want tijdens kerst en rond de feestdagen willen veel mensen graag uitrusten en ontspannen. Dan wil je allesbehalve vervelende klachten die dit verstoren.

Bij een verstopte neus, verkoudheid of hooikoortsklachten zijn er verschillende dingen die u kunt doen om klachten te verminderen. Vaak wordt er snel gegrepen naar hooikoortstabletten, neusspray of hoestdrank. Ook stomen wordt weleens gebruikt. Echter, het effect is bij het gebruik van deze methoden slechts van korte duur. Maar wat moet u dan?

Wat te doen tegen hooikoorts?

Wanneer u last heeft van luchtwegklachten is het belangrijk om de oorzaak aan te pakken, maar in ieder geval ook de symptomen te bestrijden. Met een vernevelaar merkt u snel en blijvend verschil.

Wat er gebeurt wanneer u een vernevelaar gebruikt, is dat het slijmvlies in het gehele luchtwegsysteem weer in balans brengt. Dit is een geheel natuurlijk, biologisch proces en een wetenschappelijk bewezen manier om luchtwegklachten te verminderen of geheel te doen verdwijnen.

Bij een disbalans van deze verhouding in uw lichaam ervaart u klachten; het lichaam vertelt u dat er iets mis is. Wanneer u vernevelt, ademt u hele kleine neveldeeltjes in. Deze dringen tot diep door in uw luchtwegen. Daar vindt een uitwisseling plaats waarbij de verhoudingen weer in de juiste balans gebracht worden. Direct merkt u verschil: klachten verdwijnen, u kunt weer beter ademen en u voelt zich meteen weer een stuk fitter.

Ervaringen met vernevelen

Wilt u het zelf ervaren of bent u benieuwd naar de ervaringen van andere gebruikers met hooikoorts- en luchtwegklachten? Lees hier ervaringen of lees onze rubriek over hoe vernevelen uw leven kan veranderen.

Hooikoorts symptomen bestrijden en verminderen dankzij de vernevelaar

Wilt u meer informatie over hoe vernevelen u kan helpen? Neem dan eenvoudig contact met ons op. We helpen u graag. Mail naar:  info@iedereenlucht.nl, stuur een bericht via het contactformulierof neem telefonisch contact op via 0(031)6 83914392