Herfstkwalen, wat doe je ertegen?

De zomer is net voorbij en we gaan weer de herfst in. Bij het aanbreken van dit nieuwe seizoen kunnen we natuurlijk koud weer en bijbehorende herfstkwalen verwachten. De bekendste herfstkwalen en hun oplossing zetten we hieronder voor u op een rijtje.

allergie huisstofmijt herfstkwalen

Snotneus

Een snotneus ontstaat meestal door een verkoudheidsvirus. Deze verkoudheid veroorzaakt een irritatie of ontsteking aan uw neusslijmvlies. Uw lichaam probeert de ontsteking uw neus uit te krijgen door extra slijm oftewel snot aan te maken. Het snot moet de ontsteking naar buiten meenemen.

Wilt u snel van de snotneusherfstkwaal af? Probeer dan een neusspray of een zoutoplossing uit een vernevelaar. Deze lossen het slijm op, waardoor het sneller uit uw neus afgevoerd wordt.

herfstkwalen

Hoesten

Ook bij de ‘herfsthoest’ is er sprake van een teveel aan slijm. Dit zit opgehoopt in de luchtwegen. Door u te laten hoesten probeert uw lichaam het slijm lost te maken en naar buiten af te voeren.

Het hoesten kunt u verhelpen door warme drankjes te drinken, hoestdrank te nemen of te vernevelen met een zoutoplossing. Dit zijn werkelijk ‘oplossingen’, want ze lossen alle drie het slijm op.herfstkwalen

Keelpijn

Keelpijn is een bekend symptoom van het verkoudheidsvirus, en komt dan ook vaak voor in combinatie met een snotneus. Het virus zorgt voor geïrriteerd of ontstoken slijmvlies in de keel.

U kunt de irritatie van keelpijn verminderen door keelpastilles te nemen. Warme drankjes drinken of vernevelen met fysiologisch zout helpt om de verkoudheid uit uw keel te verdrijven.

Vermoeidheid

In de herfst voelen we ons dikwijls meer vermoeid dan in de zomer of lente. Dit komt niet alleen voort uit bovenstaande klachten, maar ook door een gebrek aan daglicht. We missen dit daglicht, omdat we wegens de kou toch vaker binnenshuis blijven.

Een oplossing voor een tekort aan daglicht is dan ook simpel. Ga vaker naar buiten! Maak bijvoorbeeld een ommetje in uw werkpauze of ’s avonds. Ook als u last heeft van de bovenstaande klachten kunt u gerust even naar buiten.

Vernevelen bij kriebelhoest met een inhalator / inhalators

Vernevelen tegen herfstkwalen

De makkelijke oplossingen voor herfstkwalen kunt u snel bij de apotheker of drogisterij kopen. Wilt u echter een oplossing voor de lange termijn? Dan is een vernevelaar wellicht een oplossing voor u. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over vernevelen tegen herfstkwalen. Vul ons contactformulier in, bel naar tel: 0(031)6 83914392 of mail naar info@iedereenlucht.nl.

herfstkwalen - vernevelen met fysiologisch zout