Inhalatoren

Mensen met astma, COPD of een andere longziekte maken vaak gebruik van een inhalator of puffer wanneer ze hun medicijnen toedienen. Hierbij is het van belang deze medicatie op de juiste manier te inhaleren. Zo komen de medicijnen op de juiste plek en werken ze goed. Iedereen Lucht biedt inhalatoren aan van hoge kwaliteit om u te ondersteunen in een optimale opname van uw medicatie.

Bij Iedereen Lucht staat kwaliteit en gebruikersgemak voorop. We hebben al ruime tijd een nauwe samenwerking met Flaem Nuova, een internationale producent van verschillende zorgproducten zoals inhalatoren. Flaem Nuova heeft door zijn ruime ervaring een reputatie opgebouwd als producent van innovatieve en betaalbare zorgproducten van hoge kwaliteit. Wij hebben een exclusieve importdeal met Flaem Nuova, waardoor het voor ons mogelijk is u inhalatoren aan te bieden van de beste kwaliteit.

Er bestaan verschillende typen apparaten waarbij medicatie aan de hand van inhalatie wordt toegediend:

  • Poederinhalatoren
  • Dosisaerosolen
  • Vernevelaars

Poederinhalator

Zoals de naam al aangeeft, zit in een poederinhalator de medicatie in poedervorm in het apparaat. Door in te ademen, zuigt de patient het poeder uit het apparaat. Hierna moet de patient zijn of haar adem een aantal seconden inhouden, zodat het poeder in de longen terecht kan komen. Het nadeel van dit type inhalatoren is dat de patiënt voldoende zuigkracht moet hebben en goed op de hoogte moet zijn van de juiste inhalatietechniek.

Dosisaerosol

Bij een dosisaerosol zit het medicijn in een oplossing in het apparaat. Deze oplossing zit in een busje dat onder druk staat. Nadat dit busje geschud wordt en het apparaat aan de mond wordt gezet, ademt de patiënt in en drukt op de bus om de medicatie vrij te maken. Hierna houdt de patiënt een aantal seconden de adem in, om de medicatie in de longen te krijgen. Een nadeel bij dit type inhalatoren is dat het lastig kan zijn gelijktijdig in te ademen en op de bus te drukken, vooral bij kinderen en ouderen.

Vernevelaar

Een vernevelaar zet de medicatie om in nevel in een vloeistofreservoir, die hierna door de patiënt wordt ingeademd. Lastig bij dit type inhalatoren is dat deze vaak groter zijn en dus minder handig mee te nemen zijn. Het belangrijkste voordeel van deze inhalatoren is dat deze gebruikt kunnen worden om medicatie toe te dienen aan mensen die minder goed in staat zijn dit zelf te doen of diep in te ademen. Ook wanneer de patiënt een astma-aanval heeft of hevig benauwdheid ervaart, kan dit type inhalator uitkomst bieden. Om dit apparaat toch mee te kunnen nemen in uw tas, biedt Iedereen Lucht draagbare vernevelaars aan. Neem hier een kijkje bij deze draagbare inhalatoren.

Inhalator Inhalatoren

Bij Iedereen Lucht bieden we verschillende inhalatoren aan die gericht zijn op verschillende wensen en toepassingen van de verneveltechniek.

Inhalatoren, de puffer of vernevelaar

Bij het gebruik van een inhalator, puffer of vernevelaar worden medicijnen toegediend door middel van inhalatie, waardoor het medicijn fijn verdeeld wordt ingeademd. Het voordeel van deze toedieningwijze is dat de medicijnen direct in de luchtwegen terecht komen. De fysieke toestand van de patiënt bepaalt welke wijze van inhalatie geschikt is. Wanneer de patiënt te weinig kracht heeft om een inhalator te gebruiken is een vernevelaar de oplossing. Een ander voordeel hiervan is dat het makkelijker in het gebruik is dan een traditionele inhalator. Wanneer u ervoor kiest een traditionele inhalator of puffer te gebruiken is het belangrijk op de hoogte te zijn van de juiste gebruikswijze. Het kan namelijk lastig zijn deze op de juiste manier te gebruiken. Laat u dan ook altijd goed voorlichten in het gebruik van deze traditionele inhalatoren.

Kwaliteit inhalatoren

De kwaliteit van de inhalatoren van Iedereen Lucht is erg hoog, wij bieden u alleen de beste zorgproducten. Dankzij deze hoge kwaliteit is de verneveling die onze inhalatoren produceert minimaal 20% fijner dan het vereiste niveau voor medicijnen. Hiernaast beschikken al onze inhalatoren over een zeer lange levensduur. Vanwege het vertrouwen dat wij hebben in onze inhalatoren geven wij twee jaar lang volledige garantie op de inhalatoren, waarbij we ervan uit gaan dat u deze dagelijks wilt gebruiken. Om u verder tot dienst te zijn hebben we een vergelijkingstool ontwikkeld, waarmee u gemakkelijk de juist inhalator kunt uitkiezen. Door een aantal simpele vragen te beantwoorden, kunnen we u adviseren welke inhalator de beste keuze is in uw situatie. Op deze manier haalt u het juiste product in huis en komt u nooit voor verrassingen te staan.

Inhalator accessoires

Om de inhalator geheel aan te passen aan uw wensen, bieden we u ook een reeks aan accessoires. Hierbij kunt u denken aan extra mondkapjes, slangen of vernevelkamers. De meeste inhalatoren die we aanbieden komen al standaard met één set van deze accessoires geleverd. Onze inhalatoren gaan makkelijk jaren mee, maar door het gebruik hiervan kunnen voornamelijk bepaalde onderdelen gebruikssporen krijgen. Daarom adviseren wij van Iedereen Lucht om de accessoires van tijd tot tijd te vervangen. Wanneer u dagelijks gebruik maakt van uw inhalator, raden wij aan de onderdelen iedere 1/2 jaar te vervangen. Voor alle beschikbare accessoires voor de inhalator kijkt u hier.

shutterstock_179639270 Inhalatoren

Inhalatoren onderhouden

Bij het gebruik van de inhalatoren is het erg belangrijk dat ze goed worden onderhouden. Hierbij moet worden gedacht aan het vervangen van het filter (één keer per jaar) en tijdig controleren of de slijtage van de mondkapjes en slangen niet te ernstig is. Wees gerust, de producten van Flaem Nuova zijn niet alleen makkelijk in het gebruik, maar ook goed schoon te houden. Wanneer u simpelweg de bijgeleverde instructies volgt en het product op de juiste wijze schoonmaakt, is er niks aan de hand.

Heeft u nog verdere vragen over inhalatoren of de toediening van medicatie via inhalatie? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.

inhalatoren