Betere conditie krijgen met fysiologisch zout vernevelen

Een betere conditie krijgen met een simpel hulpmiddel als het vernevelen van fysiologisch zout? Dat kan! Uit onderzoek blijkt namelijk dat hardlopers die fysiologisch zout vernevelen hun afgelegde afstand met 86% kunnen verbeteren! Lees hieronder meer over het onderzoek met de verbluffende resultaten. 

Noodzaak van een betere conditie krijgen

Sporten en trainen kan noodzaak zijn om de kwaliteit van leven te handhaven. Bij hartklachten of bij COPD is het belangrijk om de conditie zo goed mogelijk op peil te krijgen en te houden. Maar trainen kan ook vanwege het plezier om met het lichaam een goede prestatie te leveren. De kick om weer iets verder te komen, weer iets sneller te zijn. Dit geeft een goed gevoel. En als topsporter is het noodzaak om alle randvoorwaarden optimaal te hebben en zodoende de beste prestatie neer te kunnen zetten.

Effecten zoutnevel

Uit ervaring van klanten weten we dat het vernevelen met fysiologisch zout het lichaam in staat stelt om de beste prestaties te leveren. Ook bij topsporters. De Nederlandse schaatsers gebruiken al verneveling met fysiologisch zout om sneller te herstellen. Er wordt nu met de schaatsers ook onderzoek verricht naar de werking van de verneveling.

zoutkamer

Onderzoek toont conditieverbetering aan

Tot nu toe was er echter nog geen wetenschappelijk bewijs voor het effect van de zoutnevel op de conditieverbetering. Nu hebben we echter een onderzoek weten op te sporen welke in Brazilië is gehouden naar het effect bij sporten. Dit onderzoek is gehouden onder bijna 70 proefpersonen. Iedereen moest gedurende 8 weken iedere week 3x 90 minuten trainen. Voorafgaande aan iedere training moest men 15 minuten vernevelen. Aan het begin en het einde van deze 8 weken moest men de 6-minuten test lopen. Iedereen moest zo ver mogelijk zien te komen.  Er werd verneveld met fysiologisch zout en met hypertoon zout (3%-oplossing).

Resultaten

De resultaten waren verbluffend. Omdat over hypertoon zout door de farmaceutische industrie altijd lovend wordt gesproken en dit ook zo wordt aangedragen richting medici waren de verwachtingen hoog gespannen over hypertoon zout. De afgelegde afstand groeide in 8 weken gemiddeld met bijna 29% bij de mensen die hypertoon zout gebruikt hadden.

Bij de mensen die ‘gewoon’ fysiologisch zout hadden gebruikt was de afgelegde afstand in 8 weken gegroeid met ruim 86%! Dat is nog eens een betere conditie krijgen! En dat terwijl in de groep van fysiologisch zout de BMI hoger was, deze groep bij aanvang van de test wat meer last had van benauwdheid en de beginafstand al groter was. Daardoor was het al extra moeilijk om betere resultaten te halen in de groep “fysiologisch zout”. Uiteraard zou er ook sprake zijn geweest van verbetering zonder verneveling, maar het ging in dit onderzoek om verschil in resultaat en dat is spectaculair te noemen.

wi.neb Een betere conditie krijgen

Betere conditie krijgen: De juiste vernevelaar

Regelmatig vernevelen kan dus tot een enorme verbetering van de prestaties leiden. Wel is het belangrijk om niet zo maar met een willekeurige vernevelaar te gaan vernevelen. Het effect wordt bereikt door een goede, medicinale vernevelaar te gebruiken. Iedereen Lucht kan deze vernevelaars bieden.

Bron: “Effectiveness and Safety of Hypertonic Saline Inhalation Combined With Exercise Training in Patients With Chronic Obstructive Pulmonary Disease: A Randomized Trial”. Silvia R Valderramas PT PhD and A´ lvaro Nagib Atallah MD PhD. Published: RESPIRATORY CARE • MARCH 2009 VOL 54 NO
zoutnevel conditie webshop vernevelaars