Het winterse weer voor astma patiënten

Het strenge winterse weer breekt weer aan, met veel sneeuw en lage temperaturen. Dit kan natuurlijk leiden tot verschillende prikkels. Met name voor astma patiënten kan de winter een vervelende periode zijn door bijvoorbeeld koude of droge lucht.

De luchtvochtigheid

Bij een hogere tempratuur kan de lucht meer vocht bevatten dan bij een lagere tempratuur. In de winter is hierdoor de luchtvochtigheid een stuk lager dan in de zomer waardoor sommige astmapatiënten moeizamer kunnen ademen. De prettigste luchtvochtigheid is zo’n 50 tot 60%. De maximale luchtvochtigheid is 100% als dit plaatsvindt heb je dikke mist. Mocht dit nou het geval zijn en je hebt er last van, probeer dan als je naar buiten gaat een sjaal of col voor je mond te doen. Er bestaan ook luchtbevochtigers voor thuisgebruik dit zou kunnen helpen tegen de astma binnen.

Andere oorzaken

Niet alleen droge lucht kan lijden tot astma, ook temperatuurschommelingen of plots veel wind, regen of sneeuw kunnen vervelende oorzaken zijn van astma in de winter.

Astma

Tips

Hier 2 tips die de winter doorkomen wat makkelijker kan maken. 

  • Last bij het sporten in de winter? Draag een sjaal of col, hierdoor warmt de lucht op voordat ze de longen bereiken
  • Moeite met overgang van warm naar koud weer, probeer in dat geval rustig aan te doen en op uw ademhaling te letten. Desnoods bij mist wachten tot de mist verdwenen is.

Overwinteren in het buitenland

In Zuid-Europa heb je minder droge lucht en te maken met wat meer zachte tempraturen, het Middellandse zeeklimaat. Astmapatiënten hebben hier veel baat bij. Het is dan ook aan te raden om in de winter(mocht je dit kunnen permitteren) een drogere bestemming op te zoeken. Het voordeel is dat je ook je broodnodige vitamine D makkelijker binnen krijgt.

Meer info over onze producten klik hier.

Contact

Mocht je hulp nodig hebben met dit winterse weer of behoefte hebben aan een van onze producten. Bel ons via: 085-0020845 of mail ons via: info@iedereenlucht.nl.